NL  EN 

HOME
HOOFDTOERNOOI
JEUGDTOERNOOI
PINGOLF
TEAMTOERNOOI
CLASSICS
UITSLAGEN
DEELNEMERS
LIVESTREAM
FLIPPERKASTEN
LOCATIE
ROUTE EN HOTELS
CONTACT


UPDATES
RESULTS (07/10)


Info voor het hoofdtoernooi.

Deelnemers van het BOP 2019 dienen zich eerst in te schrijven op de website vanaf 13/06/2019. Daar moet je een tijdsslot kiezen waarin je wenst te kwalificeren. Maximum 50 spelers kunnen per tijdslot spelen. Enkel een tijdslot met nog open plaatsen zal kunnen gekozen worden op moment van registratie.
Ingeschreven deelnemers moeten zich vervolgens het weekend zelf melden aan de kassa, waar je consumptiebonnen en een scorekaart ontvangt. De scorekaart verschaft je toegang tot de speelzone.
Inschrijven op het kampioenschap zelf is niet mogelijk en het aantal deelnemers is beperkt tot 250 spelers.
Voor de hoofdwedstrijd is geen minimumleeftijd meer. Wie zich hier klaar voor voelt kan zich dus gewoon inschrijven.De kwalificatie voor de eindrondes wordt op zaterdag van 09.30u tot 23.00u gespeeld. Op moment van registratie heb je een tijdsslot gekozen of toegewezen gekregen. Je dient je kwalificatiekasten binnen deze tijdsperiode te spelen!
Er zijn 5 mogelijke tijdslots en deze zijn respectievelijk van 09u30-12u (A), 12u tot 14u30 (B), 14u30 tot 17u (C), 17u tot 19u30 (D) en van 19u30 tot 22u (E). Uw joker (info zie onder) kan je spelen tijdens uw kwalificatieslot, maar kan je ook spelen in de extra tijd die van 22u tot 23u loopt. Deze laatste periode is dus enkel voorzien voor mensen die nog hun joker gespaard hebben.

Kwalificeren gebeurt op 24 beschikbare flippers (3ballen/spel). Op 8 van deze flippers moet gespeeld worden, deze 8 mag je zelf kiezen. Iedereen heeft slechts 1 kans voor te kwalificeren.

U beschikt echter wel over een "Joker". Deze kunt u gebruiken om één van uw scores te verbeteren. U bent echter niet verplicht om een spel te herspelen op de door u eerder gekozen 8 machines. Je hebt dus de keuze uit de 24 kwalificatie kasten. Speel je op een van de 8 kasten die je al eerder gespeeld had, dan vervangt de joker score de vorige, ook al is de score behaald via de joker lager. Het gebruik van de joker moet dus doordacht gebeuren.
In het geval je een 9de andere kast verkiest als jokerspel, zal uit de eerdere 8 scores, de score gekoppeld aan het laagste aantal punten verwijderd worden en vervangen door de nieuwe jokerscore. Ook al zijn de punten behaald via de jokerscore lager.
U bent natuurlijk niet verplicht de joker te spelen.

Indien een van de 8 spellen niet op tijd gespeeld wordt binnen uw slot zal deze score ingevuld worden als zijnde 0. Deel je tijd goed in voor het kwalificeren, op het einde van ieder tijdsslot wordt de speelzone afgesloten en kunnen enkel degenen die zich in de speelzone bevinden nog hun kwalificatiespel uitspelen.

Uw score van elk van de 8 gespeelde flippers wordt ingegeven in een rangschikking per flipper. Per rangschikking verdien je dus een aantal punten. De punten van uw 8 scores worden getotaliseerd en dit is uw eindtotaal.
De 56 personen met het hoogste eindtotaal aan het eind van de dag, zijn geplaatst voor de eindrondes op zondag.

Klik HIER hoe een kwalificatiespel in praktijk verloopt en het valsspelen wordt vermeden.De zondag worden de verdere rondes en de finale gespeeld.
Iedere gekwalificeerde speler voor de tweede speeldag dient aanwezig te zijn om 9.00 uur en zich persoonlijk aan te melden bij de wedstrijdleiding van het hoofdtoernooi. Dit ten laatste om 09u15. Ook spelers met één of twee byes dienen zich aan te melden ten laatste om 09u15.

De eindrondes gaan van start om 09.30 uur. Wie om 09u30 nog steeds niet aangemeld is, verliest zn plaats en de eerst reserve(s) in de kwalificatierangschikking die aanwezig en aangemeld zijn nemen de respectievelijke plaatsen in.

Hierin spelen de hoogste 56 gekwalificeerde spelers van zaterdag de eindrondes.
Wie zich in de top 8 weet te kwalificeren heeft de eerste en tweede ronde vrij en gaat dus onmiddellijk door naar de derde ronde in de hoofdtabel. Wie zich tussen plaats 9-24 weet te kwalificeren heeft de eerste ronde vrij en gaat onmiddellijk door naar de tweede ronde in de hoofdtabel.

Vanaf ronde één (spelers 25 tot 56) wordt er gespeeld volgens het “double knock out” systeem, tot aan de finale. Er vormt zich een hoofdtabel en een verliezerstabel. Wie in de hoofdtabel blijft winnen zal uiteindelijk in de finale belanden. Uit de hoofdtabel komen 3 finalisten. Wie voor de eerste keer een wedstrijd verliest komt in de verliezerstabel terecht. Een speler die in de verliezerstabel telkens zijn wedstrijden blijft winnen zal uiteindelijk alsnog de finale halen. Dat wordt de vierde finalespeler. Verliezen in de verliezerstabel resulteert in uitschakeling van het tornooi.

Alle wedstrijden in de hoofdtabel zijn “head to head” en gaan uit van het “best of three” principe. Er wordt gespeeld tot een van de spelers 2 partijen kan winnen. Er worden dus maximum 3 partijen gespeeld per ronde.
Alle wedstrijden in de hoofdtabel worden gespeeld met 3 ballen per spel. De vierde bal wordt niet gespeeld (kasten staan ingesteld op 4 ballen). Kasten worden toegewezen op basis van loting en beschikbaarheid.
Alle wedstrijden in de verliezerstabel zijn op basis van onmiddellijke uitschakeling. Wie zijn wedstrijd verliest verlaat het toernooi. In de verliezerstabel speelt men 4 ballen per spel, slechts 1 spel.De finale wordt op zondagnamiddag gespeeld met 4 spelers, 3 spellen, 3 ballen per spel.
Er wordt op 3 verschillende kasten gespeeld. De winnaar van een spel krijgt 4 punten, tweede plaats 2 punten, derde plaats 1 punt en vierde plaats 0 punten.
De 3 finalisten uit de hoofdtabel mogen elk 1 kast kiezen als finalekast. De 4de finalist, komende uit de verliezerstabel, mag de volgorde van de 3 te spelen finalekasten bepalen.
Elkeen speelt als eerste op zijn eigen gekozen kast. Volgorde van spelers 2-3-4 wordt in het eerste spel bepaald door loting. In de volgende spellen wordt de volgorde bepaald door de resultaten van het vorige spel. Laatste plaats van vorig spel (0 punten) speelt als laatste op de volgende kast, enz…
Na 3 kasten gespeeld te hebben is het maximum te behalen punten aldus 12 punten. Wie na 3 kasten het hoogste aantal punten heeft mag zich BOP kampioen noemen. In geval van ex aequo wordt een extra wedstrijd ingelast tussen de betrokken personen. Keuze van de kast op dat moment is aan de organisatie.

Belangrijke Richtlijnen

1. De flippers voor de kwalificatie en eindrondes zijn pas de dag zelf bekend. De finaleflippers blijven geheim tot de finale.
2. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn persoonlijke scorekaart. Wie zijn scorekaart verliest kan niet meer verder kwalificeren.
3. Bij aanvang van de kwalificatie geef je je scorekaart aan de scheidsrechter. Deze start dan altijd een spel op een gekozen kast die vrij is. Je mag zelf geen spel starten! Aan het einde van het spel wordt de score onder jouw toezien genoteerd en geparafeerd door beiden.
4. Er worden geen proefspellen gespeeld!
5. De kasten zijn ingesteld op 2 tilt-warnings, indien mogelijk.
6. Extra ballen worden afgezet, moest er door een of andere fout toch een extra ball gespeeld worden dan mag je met deze bal indien mogelijk de skill shot maken maar de flipper wordt niet aangeraakt tijdens deze extra ball!
7. Er zijn geen backup flippers voorzien.
Bij zware niet op te lossen defecten wordt deze kast uit de scorelijst geschrapt.
Personen die op deze kast gespeeld hebben mogen dit spel dan herspelen op een andere kast naar keuze.
8. In de speelzone worden enkel wedstrijdspelers toegelaten!
het aantal deelnemers in de speelzone wordt ter plekke bepaald door de scheidsrechter. Spelers die niet aan het spelen zijn moeten plaatsnemen buiten de speelzone.
9. Er wordt niet in groepen gespeeld en er mogen geen tips aan elkaar gegeven worden tijdens het spel. Dit leidt tot directe diskwalificatie.
10. Foto’s mogen enkel genomen worden buiten de speelzone of met toestemming van de wedstrijdleiding.
11. Jouw score en stand kan je ten allen tijde volgen op een groot projectiescherm.
12. Per kast zal er een wachtsysteem in gebruik worden genomen. Zo kan je snel zien of er nog vele wachtenden voor jou op de kast willen spelen of kan je de al reserveren achter die spelers, dit om een zo vlot mogelijke kwalificatie te verkrijgen.
13. In geval van gelijkstand na kwalificatie, moeten deze spelers spelen op een kast aangeduid door de wedstrijdleiding. Ze moeten een volledig spel (3 ballen) spelen. De speler die de hoogste score haalt gaat verder naar de finalerondes.
14. De flippers gebruikt in de onderlinge finalerondes worden willekeurig bepaald zonder enige voorkeur van iemand (zowel wedstrijdspeler als wedstrijleiding)
15. Spelers die uit het toernooi gaan in de finalerondes krijgen een rangschikking naargelang de hoogste behaalde ronde (gedeelde plaatsen).
16. De flippers worden met respect behandeld en valsspelen is uit den boze! Bij enig vermoeden mag de scheidsrechter direct overgaan tot diskwalificatie zonder twist. Schade aan de kast wordt aangerekend. (Glasbreuk=175EURO)
17. Tijdens het BoP geldt er een nultolerantie voor agressie tegen de flipperkasten, er wordt maximum 1 waarschuwing gegeven afhankelijk van de situatie! Na deze waarschuwing volgt er een directe diskwalificatie door de scheidsrechter of wedstrijdleiding. Vele van de flippers komen uit een privecollectie of werden met zorg in orde gezet of komen gewoonweg nieuw uit de doos en dienen daar dus ook naar behandeld te worden.
18. Wordt er door een fout van de kast (bvb 2 ballen in de shooterlane of iets dergelijks) een speler bevoordeeld, dan wordt de situatie geëvalueerd door de hoofdscheidsrechter, om vervolgens tot een zo eerlijk mogelijke oplossing te komen voor alle partijen.
19. Indien de bal vastzit op het speelveld, zal de scheidsrechter de kast openen en de bal terug in de shooter lane plaatsen. Afhankelijk van de kast kan dit in een cradle op een flipper. Het kan immers invloed hebben bij eventuele skillshot mogelijkheden.
20. Een technisch defect kan je melden bij de wedstrijdleiding en wordt in de mate van het mogelijke direct opgelost.
21. Een beslissing van de wedstrijdleiding kan niet betwist worden!

SUCCES!!
Het BOP-team


Copyright BFB    2012-2019