NL  EN 

HOME
HOOFDTOERNOOI
JEUGDTOERNOOI
PINGOLF
TEAMTOERNOOI
CLASSICS
UITSLAGEN
DEELNEMERS
LIVESTREAM
FLIPPERKASTEN
LOCATIE
ROUTE EN HOTELS
CONTACT


UPDATES
RESULTS (07/10)


Info voor het jeugd toernooi.

Hier volgt de verdere informatie over het BoP 2019: Junior.

Deelname aan het junior kampioenschap is gratis. Er kan de dag zelf ingeschreven worden echter vragen wij om dit toch zo veel mogelijk op voorhand te doen. De maximum leeftijd om hieraan deel te nemen is beperkt tot en met 15 jaar. Deelnemers aan het Junior kampioenschap moeten vergezeld zijn van een ouder. De toegang voor de begeleidende ouder op zaterdag is gratis.
Kinderen die ook wensen deel te nemen aan het hoofdtoernooi kunnen dit vanaf deze editie! Dus zowel hoofd- (betalend) of jeugdtoernooi (gratis) is mogelijk.

JeugdKwalificatie begint op zaterdag 5 oktober 2019 en wordt gespeeld van 13.00u-17.00u.
De finalerondes voor de jeugd gaat door om 17u15, einde voorzien om 19u.
Bij aankomst haal je aan de kassa je gratis scorekaart af, deze heb je nodig om te kunnen deelnemen.De jeugd competitie voor het BOP 2019 wordt opgesplitst in 2 groepen op basis van leeftijd in een -12 en een +12 categorie.
In beide leeftijdsgroepen hebben we dus finales met daarbij telkens hun eigen finalisten en winnaar!

Kwalificeren gebeurt op 6 flippers(4ballen/spel), op elk van deze flippers moet gespeeld worden. indien een van de 6 spellen niet op tijd gespeeld wordt zal deze score ingevuld worden als zijnde 0. Deel je tijd goed in voor het kwalificeren, om ten laatste 16u45 wordt de speelzone afgesloten en kunnen enkel degenen die zich in de speelzone bevinden nog hun kwalificatiespellen spelen.

Deelnemers van het junior kampioenschap kunnen tijdens hun kwalificatie ook gebruik maken van hun "joker". Deze joker kan ingezet worden om de score op een van de kwalificatieflippers te verbeteren. Ben je niet tevreden van een score heb je de kans om deze dankzij je joker te verbeteren. De beste score wordt dan genoteerd, zodat als het tweede spel minder zou zijn je geen extra punten verliest. De joker kan later op de dag ingezet worden en moet niet direct na het spelen van de andere zes spellen gebruikt worden.

De eerste 4 spelers in de kwalificatie per categorie gaan door naar de finale.
In geval van gelijkstand na kwalificatie, moeten deze spelers spelen op een kast aangeduid door de wedstrijdleiding. Ze moeten dan elk slechts één bal spelen.

Wees om 17u15u aanwezig voor de finale, wie niet aanwezig is tegen het begin van de finale wordt geschrapt en door de eerstvolgende in het kwalificatierooster vervangen.

Beide finales (+12 en -12) worden gespeeld met 4 spelers pers kast. Er wordt een spel gespeeld met 5 ballen en 3 Tilt-Warnings.

De winnaar van dit spel mag zich dan de BoP’19 – Junior Champion -12 / BoP’19 – Junior Champion +12 noemen. Deze finaleflippers worden gekozen door de wedstrijdleiding uit de andere wedstrijdflippers.

Belangrijke Richtlijnen

1. De scorekaarten worden door de scheidsrechter van het jeugdkampioenschap bijgehouden.
2. Je mag zelf geen spel starten, dit doet de scheidsrechter voor je. Achteraf zal hij de score voor jou noteren.
Na het spelen van alle spellen wordt je score ingegeven, de joker kan later nog ingezet worden.
3. Bij een niet op te lossen defect wordt een andere flipper gebruikt en moeten de spellen opnieuw gespeeld worden van de geschrapte flipper.
4. In de speelzone worden enkel wedstrijdspelers toegelaten! het aantal deelnemers in de speelzone wordt ter plekke bepaald door de scheidsrechter. Spelers die niet aan het spelen zijn moeten plaatsnemen buiten de speelzone.
5. Er wordt niet in groepen gespeeld en er mogen geen tips aan spelers gegeven worden tijdens het spel. Dit leidt tot directe diskwalificatie.
6. Foto’s mogen enkel genomen worden buiten de speelzone of met toestemming van de wedstrijdleiding.
7. Jouw score en stand kan je ten allen tijde volgen op een groot projectiescherm.
8. De flippers worden met respect behandeld en valsspelen is uit den boze! Bij enig vermoeden mag de scheidsrechter direct overgaan tot diskwalificatie zonder twist. Schade aan de kast wordt aangerekend. (Glasbreuk=175EURO)
9. Tijdens het BoP geldt er een nultolerantie voor agressie tegen de flipperkasten, er wordt maximum 1 waarschuwing gegeven afhankelijk van de situatie!
Na deze waarschuwing volgt er een directe diskwalificatie door de scheidsrechter of wedstrijdleiding.
Vele van de flippers komen uit een privecollectie of werden met zorg in orde gezet of komen gewoonweg nieuw uit de doos en dienen daar dus ook naar behandeld te worden.
10. Wordt er door een fout van de kast(bvb 2 ballen in de shooterlane of iets dergelijks) een speler bevoordeeld, dan wordt de situatie geëvalueerd door de hoofdscheidsrechter, om vervolgens tot een zo eerlijk mogelijke oplossing te komen voor alle partijen.
11. Indien de bal vastzit op het speelveld, zal de scheidsrechter de kast openen en de bal terug in de shooter lane plaatsen.
12. Een technisch defect kan je melden bij de wedstrijdleiding en wordt in de mate van het mogelijke direct opgelost.
13. Een beslissing van de wedstrijdleiding kan niet betwist worden!

SUCCES!!
Het BOP-team


Copyright BFB    2012-2019