NL  EN 

HOME
HOOFDTOERNOOI
JEUGDTOERNOOI
PINGOLF
TEAMTOERNOOI
CLASSICS
UITSLAGEN
DEELNEMERS
LIVESTREAM
FLIPPERKASTEN
LOCATIE
ROUTE EN HOTELS
CONTACT


UPDATES
RESULTS (07/10)


Gedurende het BOP streven we ernaar om alles zo vlot en eerlijk te laten verlopen. Uiteraard gaan we uit van een fairplay principe en zijn er steeds voldoende scheidsrechters aanwezig.
Om toch geen uitzonderingen toe te laten proberen we de systemen ook waterdicht te maken. Dit door middel van de wachtplank en de spelersbadges, en uiteraard het nieuwe 'NCPS'©. Daarnaast willen we ook dat spelers ten alle tijde geïnformeerd zijn over de scores van zichzelf en de tegenspelers.Tijdens uw kwalificatie dien je 8 kasten (+ 1 joker) te spelen op een keuze uit 24 kasten. Dit binnen een tijdsslot van 2,5 uur, samen met 50 spelers in totaal. Dit lijkt misschien krap maar is het zeker niet. Dit systeem is ook met succes gebruikt geweest in vorige edities.
Mede dankzij 2 wachtborden die voorzien worden aan de hoofd wedstrijdzone, alsook bij de classics.

Een kwalificatie verloopt dus als volgt:
- U maakt voor uwzelf de keuze welke kast(en) u wenst te spelen.
- U hangt uw spelers badge op aan de betreffende wachtplank onder het kastnr/naam dewelke je op dat moment eerst wil spelen. Hier kies je dus best de kast die het minst aantal wachtenden voor u heeft.
- Als u aan de beurt bent voor de respectievelijk gekozen kast, zal de scheidsrechter uw naam afroepen en uw badge overhandigen samen met de kaart van de kast. Bent u niet in de buurt van het wachtbord, zal de scheidsrechter de tweede persoon in rij afroepen. Uw naam blijft echter bovenaan het wachtbord hangen.
- Uw badge en kaart van de kast geef je vervolgens af aan de scheidsrechter in de wedstrijzone verantwoordelijk voor die kast.
- De scheidsrechter start voor u het spel. Zelf starten is niet mogelijk omwille van het NCPS-systeem.
- Na afloop van uw spel, steekt u uw hand in de lucht om de verantwoordelijke scheidsrechter tot bij de kast te laten komen en de score te registreren in het online systeem. U dient de score telkens te controleren op dat moment.
- U kunt de wedstrijdzone dus pas verlaten met uw spelerskaart, door ze terug te krijgen van de scheidsrechter na afloop van uw spel.
- Om uw volgende kast te spelen verlaat je de wedstrijzone en hang je uw badge op het wachtbord onder de volgende kast die je wenst te spelen.
Het NCPS© 'No Cheat Pinball System' is simpel qua principe doch uiterst effectief middel om valsspelen te voorkomen. Soms deed het zich voor dat op wedstrijden na een slecht spel, vlug een nieuw spel gestart werd door een speler in de hoop dat dit door niemand opgemerkt werd en zo proberen een betere score neer te zetten.
Op het BOP wordt iedere kast in het hoofd- en classicstoernooi voorzien met een electronische lezer op de coindoor die enkel kan geactiveerd worden door de scheidsrechter adhv een voorgeprogrammeerde key. Deze electronische lezer vervangt de standaard startknop die uitgeschakeld is. Zodoende is valsspelen op deze manier uitgesloten.

Gedurende de kwalificatie van het hoofdtoernooi en classicstoernooi kan je altijd de scores volgen op 3 manieren:
- uw eigen smartphone / tablet
- projectie met automatisch paginering
- touchscreen terminals

Naast de projectie en touschreen terminals kan je dus uw scores volgen op uw eigen smartphone/tablet.
Door te verbinden met ons wifi netwerk kan je naar de interne website surfen waar alle scores up-to-date op geregistreerd staan.
Zo kan je onder meer de totale ranking raadplegen. Een overzicht per speler van z'n gespeelde kasten en daarbij behaalde scores en punten. Alsook de behaalde scores volgens rangschikking per flipperkast. Dit laat toe ten alle tijde de beste keuze/strategie bepalen of opvolgen hoever je staat in het klassement.

De scores worden ook periodiek gesynschroniseerd naar het internet, zodat deze van thuis uit en nadien kunnen geraadpleegd worden.Copyright BFB    2012-2019